13 Ocak 2013 Pazar

Cumhurbaşkanı Muhammed Morsi

Ulusal Kurtuluş Cephesi (NSF) Mısır yuttu son siyasi krizde oluşan bir muhalefet koalisyonu olduğunu.

Bu başarıyla ülkenin huysuz ve şimdi onların direncini ve başkan ve onun İslamcı müttefikleri tarafından bir güç kapmak olarak gördükleri reddi birleşmiş muhalefet hizipler, bölünmüş bir araya getirdi.

22 Kasım günü, Cumhurbaşkanı Muhammed Morsi kendisinin çok kapsamlı yetkiler verildi hangi bir anayasal bildirge yayınladı. Bu yeni anayasasını onayladı ve taze parlamento seçimleri yapılmıştı kadar onun kararlarını "kesin ve tartışılmaz" olduğunu belirtti.

Bildirgede ayrıca kurucu meclis meşruiyetini üzerine Yüksek Anayasa Mahkemesi tarafından yargı öngörerek beklenen bir iktidar tarafından çözülür olamazdı dedi. Liberaller, Hristiyanlar ve laikler montaj İslamcılar egemen şikayet ettiler.

Ana hikaye okumaya devam edin
"
Başlangıç ​​Alıntı

Biz "direnç olarak ifade etme düzeyi tırmandırmaya devam edecek

Muhammed El Baradey
Ulusal Kurtuluş Cephesi
Başkanı bir anayasal demokrasiye geçiş korumak için bir girişim olarak onun kararname tasvir, ancak birçok Mısırlılar görünür güç-kapmak hakarete ve yaygın protestolar vardı.

Form yeni, daha temsili bir kurucu meclis;; 24 Kasım günü, siyasi partiler ve lider rakamlar bir dizi cumhurbaşkanı kararnameyi iptal zorlamak için bir koalisyon oluşturdu ve bir geçiş dönemi adaleti hukuk sorunu olduğunu ölümünden sorumlu olanlar için garantili adil yeniden yargılanmaya Hüsnü Mübarek'in devrilmesinden ayaklanması sırasında protestocuların.

NSF gibi Mısır Popüler Güncel, el-Dustour, el-Tajammu, Ücretsiz Mısırlılar, Yeni Wafd, Demokratik Cephe, Mısır Sosyal Demokrat Parti, Nasır Demokrat Parti ve Konferansı, liberal laik ve solcu gruplar geniş bir yelpazede yer alıyor Parti.

Amr Musa, Arap Birliği eski Genel Sekreteri, ve Hamdeen Sabahi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üçüncü geldi Nasır siyasetçi Onun üç önemli lideriyle Muhammed El Baradey, BM Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) eski başkanı vardır.

'Kaynayan ve kaos'
NSF kuruldu gün, Bay El Baradey cumhurbaşkanının kararname Mısır'ın geçiş tehdit ve "yeni bir firavun" yarattığını ifade etti.

"Biz, huzurlu itaatsizlik direniş olarak ifade etme düzeyi tırmandırmaya devam etmek zorunda kalacak," diye Reuters ve Associated Press söyledi.

İki gün içinde, Bay Morsi bunu "egemenlik eylemleri" ile sınırlı olacağını vaat onun kararnamenin kapsamını sınırlamak için yargı ile anlaştılar. Ama kurucu meclis korumak için kendi gücünü koruma konusunda ısrar etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder