24 Aralık 2012 Pazartesi

TeliaSonera, bu işten kurtulamayacak

TeliaSonera, bu işten kurtulamayacak detaylar aşağıda verilmiştir.

TURKCELL'in sorunlu ortaklarından İskandinav TeliaSonera'nın başı büyük belada... Özbekistan'da adının karıştığı rüşvet iddiasıyla tüm dünyanın gündemine oturan şirket ülkesinde tüm güvenililirliğini yitirirken, konuyla ilgili açılan soruşturmada TeliaSonera'nın rüşvet iddialarının somut kanıtlara dayandığı vurgulandı. İddiaları soruşturan komite, önceki hafta gerçekleşen duruşmada TeliaSonera'nın üst düzey yöneticilerini dinledi. 
DEVLET TV'Sİ YAYINLADI
İsveç'in devlet kurumu SVT'nin haberine göre, şirketin adının karıştığı rüşvet iddialarında bugüne kadar dört kişi hakkında ciddi kanıtlara ulaşıldı. Bunlardan ilki Gayane Avakyan. Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov'un kızı Gülnara Kerimova'nın sağ kolu olarak bilinen Avakyan. İkincisi isim Bekhzod Ahmedov. Bu isim Gülnara Kerimova'nın telekom alanında en çok güvendiği kişi olarak biliniyor. 
'MÜVEKKİLİM SUÇSUZ'
FAKAT Özbekistan'daki rüşvet iddiaları sadece bu iki isim etrafında dönmüyor. SVT'nin haberine göre savcılık iki TeliaSonera üst düzey yetkilisini de yakın takibe aldı. Yöneticilerin isimleri açıklanmazken, bu isimlerden birinin avukatı olan Hans Strandberg, suçlamaları doğrularken, konuyla ilgili yapılacak bir açıklama bulunmadığını belirtirken müvekillinin suçsuz olduğunu söylemekle yetindi.  
GÖRÜŞMELERE DE KATILDI
İDDİALARA göre bu iki üst düzey yönetici TeliaSonera'nın Özbekistan'daki yapılanmasında önemli rol oynarken, burada gerçekleşen pazarlık görüşmelerine de bizzat katıldı. Cuma günkü duruşmada savcının soruları karşısında bunalan yönetici, konuyla ilgili direktifleri doğrudan TeliaSonera CEO'sundan aldıklarını açıkladı.

Uludere'de bir yıl önce savaş uçaklarının düzenlediği harekat

Uludere'de bir yıl önce savaş uçaklarının düzenlediği harekat detaylar aşağıda verilmiştir.


Şırnak Uludere'de bir yıl önce çoğu çocuk 34 köylünün terörist sanılarak öldürülmesi ve yoğun PKK baskısına rağmen Uludere halkı devlete küsmedi. Acıyı paylaşan devlet Uludere halkının hep yanında durdu, yaralarını sarmak için seferber oldu. Halk devletin ilgisini karşılıksız bırakmadı.

KORUCU OLDULARBu acılı süreçte PKK'nın baskısına karşın 29 ferdini vahim bir hata sonucu kaybeden Encü Ailesi'nden 15, Ortasu ve Gülyazı köylerinden de 15 kişi olmak üzere 30 kişi korucu oldu. Yine Uludere'den 60 kişi devlet dairelerine personel olarak yerleştirildi.
Uludere halkı 28 Aralık günü yapılacak olan anma ve mevlide Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ve diğer devlet temsilcilerini de davet etti. 'Devleti aramızda görürsek mutlu oluruz' mesajı yolladılar. Başbakan'ın talimatıyla ölenlerin yakınlarının hesabına 3.4 milyon lira yatırıldı. Ancak köylüler PKK'nın 'alanı öldürürüz' tehdidini sürdürmesi nedeniyle bu parayı henüz almadı

ACIYI PAYLAŞTILARDevlete sırt çevirmediklerini gösteren Uludereliler geçtiğimiz hafta öğretmen eşi Özlem Kıyak Öztürk'ü kaybeden Kaymakam Cemil Öztürk'ü yalnız bırakmadı. Uludere'den otobüsle yaklaşık 100 Uludereli Denizli'ye gidip cenazeye katıldı. Uluderelileri cenazede gören Kaymakam Öztürk, 'Acımı paylaşmak için oralardan gelen Uluderelilerin bu davranışı beni çok etkiledi' dedi.
36 projeye 12 milyon TLUludere halkının gönlünü almak için bir yılda 36 projeye imza atıldı, 12 milyon TL harcandı. İşte Uludere Raporu'na yansıyan projelerden bazıları:
- Soruşturma istismar edilmesin diye Şenoba Tugay Komutan Vekili'nin görev yeri değiştirildi.
- Şırnak Valisi ve ailesi sık sık iki köye ziyaretlerde bulundu, acıları paylaştı. Öfke ve gerginlik bu ziyaretlerle azaltıldı.
- Ölenlerin yakınlarına Başbakanlıkça 3.4 milyon TL kaynak sağlandı ve ödeme dosyaları tamamlandı.

22 Aralık 2012 Cumartesi

Kentin en işlek sokaklarında 100 kişi aynı anda bayıldı

Kentin en işlek sokaklarında 100 kişi aynı anda bayıldı detaylar aşağıda verilmiştir.


Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde öğrenim gören 16 yaşındaki 11'inci sınıf öğrecileri Muhammet Tunç, Fatma Demirelli, Yasin Ulaş ve Begüm Demirci Koç Holding'in, ülke genelinde düzenlemiş olduğu 'Meslek Lisesi Memleket Meselesi' yarışmasına katılmak için müracaatta bulundu. Öğrenciler, 'Flash Mob' olarak nitelendirilen kalabalık bir grubun toplu haldeki ani hareketine karşı, halkın tepkisini ölçemeye yönelik proje hazırladı. Okuldaki 9, 10 ve 11'inci sınıftaki 100 öğrencinin desteğiyle gerçekleşen yarışma projesi için kentin en işlek caddesi seçildi.
ADRES SORUP BAYILDILAR
Yarışmacıların lideri Muhammet Tunç, bir grup arkadaşıyla yolda karşılaştıkları kişileri durdurup adres sordu. Karşısındaki kişiler adresi tarif ettiği sırada öğrenciler bir anda caddenin farklı noktalarında bulunan diğer arkadaşlarıyla birlikte aynı anda bayılarak yere yığıldı. 2 farklı noktada 5 kez gerçekleşen 'Flash Mob'da, öğrencilerin bu hareketi karşısında adres sordukları kişiler ve çevredekiler şok oldu. Bazıları ne olduğunu anlamaya çalışırken, bazıları bayılma rolü yapan öğrencilere müdahale etti, bazıları da gülerek öğrencilerin yanından ayrıldı.
"VATANDAŞLARIN TEPKİLERİNİ İNCELEDİK"

ODTÜ'deki olaylı protestoya katılan öğrencilere baskın yapıldı

ODTÜ'deki olaylı protestoya katılan öğrencilere baskın yapıldı detaylar aşağıda verilmiştir.

İŞTE GÖZALTI LİSTESİ  
GÖZALTINA alınanların isimleri şöyle: Bedirhan Şen, Mert Atmaca, Mustafa Bozkurt, Hasan Koç, İlhan Aslan, Güven Kazım Altunkaya, Can Kaya, Sercan Çınar, Cem Dursun, Batuhan Uluergüven ve Tayfun Yıldırım.
ÖĞRENCİLERİN adreslerinde yapılan aramalarda biri kurusıkı, biri de kurusıkıdan bozma iki adet tabanca bulunduğu öğrenildi. Ankara TEM Şubesi'nde sorguya alınan öğrencilerle ilgili soruşturma, 'terör örgütü üyeliği', 'terör örgütü adına eylem yapmak', 'halkı devlete karşı kışkırtmak', 'polise mukavemet', 'yasadışı gösteri yürüyüşü düzenlemek' ve 'kamu malına zarar vermek' gibi suçlardan yürütülüyor. Öğrencilerin, DHKP-C üyeliğiyle suçlandıkları öğrenildi. Öğrenciler, pazartesi günü adliyeye sevk edilerek önce savcı, ardından hakim karşısına çıkartılacaklar. ANKARA

21 Aralık 2012 Cuma

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, İnönü Stadı'nın yenilenmesi Sorununu Çözdü

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, İnönü Stadı'nın yenilenmesi Sorununu Çözdü detaylar aşağıda verilmiştir.


Quaresma bu sezon içinde başka bir Türk takımına gidemez. Bundan sonraki hayatında ne yapar onu bilemeyiz ama bu sezon Galatasaray'a gitmesi söz konusu değil' diye konuştu.
İNŞAAT A.Ş. YAPACAKFİkret Orman, finansman sorunu nedeniyle askıda olan yeni stat projesinin ise sonuca bağlandığını söyledi. 'Finansman sorunumuz bitti' diyen Orman, şöyle devam etti: Henüz kamuouna açıklamadık ama üzerinde çalıştığımız bir finansman modeli vardı. Görüşmelerimizi tamamladık. İnşaatı Beşiktaş İnşaat A.Ş. yapacak. Ve kredinin önemli bir kısmı bankadan alınacak. Bu krediyle alakalı da stat gelirlerimiz çok arttığı için beraber çalıştığımız şirketler underwritter (sigorta) olacaklar. Onlarla yaptığımız kontratlar var. Bizi tavsiye edecekler. İnşaatın sezon biter bitmez başlayacağını vurgulayan Orman, 'Hatta sezon bitmeden bile başlayabiliriz' dedi.
IMG Doğuş'la anlaşmaBeşiktaş, geçen ay Kamu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada; dünyanın en büyük spor, moda, medya ve eğlence şirketlerinden IMG ile Doğuş Grubu'nun ortak girişimi olan IMG Doğuş ile stratejik işbirliği anlaşması imzaladığını açıklamış, Orman da konuyla ilgili olarak, 'Anlaşmanın en önemli tarafı pazarlama tarafıdır. İnönü Stadı'nın yenileme kısımları da var' demişti.
YABANCILAR İSİM İÇİN TAKİPTE

KCK sanık avukatının sözleri Mahkeme'de Yankılandı

KCK sanık avukatının sözleri Mahkeme'de Yankılandı detaylar aşağıda verilmiştir.


Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ağrı KCK davasının tutuklu sanıklarından Aydın Alkan'ın avukatı Bahattin Fırat, "PKK turizm işiyle uğraşan müvekkilimden Ağrı dağında turist gezdirebilmesi için para istemiş. Müvekkilim bu isteği reddetmiş ve turizm işiyle uğraşmayı bırakmıştır" dedi.
Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde 3 Aralık 2011'de Ağrı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından PKK/KCK'ya yönelik yapılan operasyonda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 11'i tutuklandı. 2010- 2011 yılları arasında Doğubayazıt ilçe merkezindeki Uluyol polis karakolunun bombalanması, taşlı molotoflu eylemler, polise mukavemet, gösteri ve yürüyüş yasasına muhalefet gibi 60 ayrı olaya karışan 15 sanık hakkında Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak, kamu görevlisini görevinden dolayı tasarlayarak bombalamak suretiyle öldürmeye teşebbüs, terör örgütüne üye olmak suçundan haklarında 7.5 yıldan 2 kez ömürboyu hapise kadar ceza istenen 15 sanığın 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Duruşmada tutuklu sanıklar Doğubayazıt eski Belediye Başkan Yardımcısı BDP'li Mehmet Babayiğit, BDP parti yöneticileri Muhlis Altun, Ajda İnci, Beritan Doğan, Telat Aktaş, Aydın Alkan, Dalha Kaya, Metin Yaşik, Burhan Karatay, Adil Çoban, Adem Şahin ile tutuksuz sanıklar Dicle Haber Ajansı muhabiri Ararat Aras, Makbule Andiç, Ferhat Tanrıkulu, sanık avukatları ve yakınları hazır bulundu.
KÜRÇE SAVUNMA İSTEĞİ KABUL EDİLMEDİ

20 Aralık 2012 Perşembe

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Yalvarmayacağız Açıklaması

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Yalvarmayacağız Açıklaması detaylar aşağıda verilmiştir.


Davutoğlu, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtlarken, söz alan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Helsinki Büyükelçisi Filippos Kritiotis, AB'nin Türkiye hakkında hazırladığı İlerleme Raporu'ndaki Kıbrıs ile ilgili kısımda Türkiye'nin eleştirildiği bölümü okudu ve Türkiye'nin taahhütlerini yerine getirmediğini iddia ederek, tutumuna devam edip etmeyeceğini sordu.
Davutoğlu, Rum büyükelçinin okuduğu paragraf dışında Türkiye'ye övgülerin yer aldığı daha birçok paragrafın da bulunduğunu hatırlattı.
Davutoğlu, "Avrupalı liderler, 'Kıbrıslı Türkler, Annan planına evet derse tüm izolasyonlar kalkacak. Rumlarla aynı haklara sahip olacaklar’ dedi. Tüm taahhütlere rağmen, Rum tarafının hayır oyu verdiği gerçeğine rağmen, Rum tarafını AB'ye tam üye yaptılar. Kıbrıslı Türkleri de izole etmeye devam ediyorlar" diye konuştu.
Ahmet Davutoğlu, “Rum tarafı 2004'te Annan planına evet deseydi Türkiye ile Kıbrıs arasında tam ekonomik entegrasyon sağlanacaktı ve rumlar bundan herkesten fazla faydalanacaktı. Siz de bugün iflas etmiş bir ekonomiye sahip olmayacaktınız. Çünkü Türkiye'nin müthiş ekonomik potansiyelini kullanıyor olacaktınız. siz 'hayır' dediniz, seçimi siz yaptınız, biz değil'' dedi.

MANİSA’da bir fabrikada çalışan 33 yaşındaki Ertan Çetinkaya Öldürüldü

MANİSA’da bir fabrikada çalışan 33 yaşındaki Ertan Çetinkaya Öldürüldü detaylar aşağıda verilmiştir.


Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki beyaz eşya yan sanayi parçaları üreten bir fabrikada çalışan Ertan Çetinkaya’nın işe gelmemesi üzerine mesai arkadaşları merak edip, Çamlıca Köyü’nde yaşayan babası 65 yaşındaki baba Ramazan Çetinkaya’yı aradı. Bunun üzerine oğlunun evine giden Çetinkaya, kendisindeki anahtarla kapıyı açıp, televizyonun sesinin geldiği oturma odasına girdiğinde gördüğü manzara karşısında şoke oldu. Oğlunu kanlar içinde yerde yatarken bulan Ramazan Çetinkaya, 12 Acil Servis ile 155 Polis İmdat ihbar hatlarını aradı.
Eve gelen polis ve sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede, vücudunda darbeye bağlı izler olan bekar Ertan Çetinkaya’nın boğazının kesilerek öldürüldüğü belirlendi.
 Polisin ifadelerine başvurduğu komşuları, dün akşam saatlerinde gelen bir gencin Çetinkaya’nın evini sorduğunu, daha sonra yukarı çıktıklarını belirtip, eşkalini verdi. Polis, eşkalden yola çıkarak Ertan Çetinkaya’nın evine gelen kişiyi bulmaya çalışıyor.
 Evlilik için para biriktirdiği öğrenilen Çetinkaya’nın öldürülmesiyle ilgili sır perdesinin aydınlatılması için polis soruşturma başlattı.

19 Aralık 2012 Çarşamba

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi Patriotlar Savaşa Yol Açacak Dedi

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi Patriotlar Savaşa Yol Açacak Dedi detaylar aşağıda verilmiştir.


İran Devlet Televizyonu Press TV’nin haberine göre Salemi, Türkiye’ye yerleştirilen Patriot füzelerinin bölge güvenliği açısından tehdit oluşturduğunu söyledi.
Tuğgeneral Salemi, “Bölge dışı ülkeler tarafından bölgeye yerleştirilen yeni sistemler bölgesel güvenliği tehdit etmektedir. Bunlar silahlanma yarışını hızlandırır” dedi.
İran Devrim Muhafızları Komutanı, “Patriotlar bölgede gerginliği ve çatışmaları tırmandıracak. Bunlar bölge ülke ve hükümetleri açısından işi işaretler değil. Derhal önlenmelidir” diye konuştu.

Ahmet Necdet Sezer'in, iki kızının işten çıkarılması sonrası yakın çevresine söyledikleri dikkat çekti

Ahmet Necdet Sezer'in, iki kızının işten çıkarılması sonrası yakın çevresine söyledikleri dikkat çekti detaylar aşağıda verilmiştir.


Zeynep Kısacıkoğlu ile Ebru Akbatur’un çalıştığı Eximbank’ın merkezini İstanbul'a taşıdığı, bu nedenle çalışanlarına 'İstanbul'a gidecek misiniz?' diye sorduğu, Sezer'in iki kızının Ankara'da kalmayı seçtikleri; Başkent'te kalan 46 kişi arasına giremeyince de iş akitlerinin feshedildiği olayla ilgili bilinenler ve iddialar.
Necdet Sezer ve ailesinden şu ana kadar herhangi bir açıklama gelmezken, Milliyet'ten Serpil Çevikcan, Sezer'in yakın çevresinden aldığı bilgileri köşesine taşıdı.
"Türkiye’nin 11 cumhurbaşkanından biri olan Sezer’in, mevcut hükümetle ilişkisi son derece gergin olsa da, bir imayla, bir aracıyla kızlarının lehinde bir kararı çıkarttırması çok mu zor olurdu?" denilen yazıda şu ifadeler yer alıyor:
"Ama bunu yapmıyor. Hatta, yakın çevresinden edindiğim bilgilere göre, Sezer olayın duyulmaması için çaba harcıyor. “Birinden bir şey isteyen” durumuna da düşmüyor. “Ne kimseyle konuştum, ne başka bir şey yaptım. Hiç kimseyle de hiçbir şey görüşmedim. Ölsem de konuşmam zaten” diyor.
Görev yaptığı süre boyunca da, sonra da, ailesini her türlü haberin dışında tutmayı başaran eski bir cumhurbaşkanının; kartvizitleri babaları değil, kariyerleri olan iki kızının böyle bir uygulamaya muhatap olması karşısında yakın çevresine ne dediğini merak ediyor musunuz?
İşte yanıtı: 'Maaşımı böler onlarla paylaşırım.'"

18 Aralık 2012 Salı

İzmir'in Konak İlçesi'nde, 5 katlı binanın en üst katındaki eve hırsız girdi

İzmir'in Konak İlçesi'nde, 5 katlı binanın en üst katındaki eve hırsız girdi detaylar aşağıda verilmiştir.

A.V.’nin evine havalandırma boşluğundan tırmanan Volkan Koçyiğit, pencereden içeri girmeye çalıştı. Bu sırada dengesini kaybeden Koçyiğit, havalandırma boşluğuna düştü.
Bina sakinleri, gürültü üzerine havalandırma boşluğuna baktıklarında tanımadıkları bir kişinin kanlar içinde yerde yattığını gördü. Çevre sakinleri, durumu sağlık ekipleri ve polise bildirdi. İhbar üzerine gelen polis ekipleri, yaralı Koçyiğit’i bulunduğu yerden çıkartabilmek için itfaiyeden yardım istedi. İtfaiye ekiplerince havalandırma boşluğundan çıkartılan Koçyiğit, 112 Acil Servis görevlilerinin ilk müdahalesi ardından ambulansla İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Koçyiğit, yapılan müdehalelere rağmen öldü. Polis, soruşturma başlattı. DHA

Bülent Arınç, “Öğrenci yurdundayken namaz kılan üç arkadaş. Biri Abdullah Öcalan” Açıklaması

Bülent Arınç, “Öğrenci yurdundayken namaz kılan üç arkadaş. Biri Abdullah Öcalan” Açıklaması detaylar aşağıda verilmiştir.


1966 yılında ben lisenin 3. sınıfındaydım, Abdullah Öcalan 1. sınıfta, yeni gelmişti yani...”
A, BU O İMİŞ
Durmuş Yılmaz, lisede beş vakit namaz kılan 5-6 öğrenci olduklarını anlattı. “Bir ekip, takım değil” fakat bu özelliklerinden dolayı aralarında bir ilişki var. Camide, mescitte buluşuyorlar, bir yakınlık oluşuyor. “Ben o yıl mezun olduktan sonra ilişkilerimiz kesildi, arkadaşlardan her biri kendi hayat yoluna gitti. Ben hukuk fakültesine kaydoldum. Sonradan öğrendim, Öcalan ise okulu bitirdikten sonra siyasala gitmiş. Yıllar sonra PKK sebebiyle Öcalan’ın ismi ortaya çıkanca ‘A, bu o imiş’ diye hatırladık. Okul albümünde bütün arkadaşların fotoğrafları var.” Beş vakit namaz kılan bu 5-6 kişilik öğrenci grubu

ÖCALAN NURCU OLACAKTIBaşbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın bir televizyon kanalında anlattığı hatıranın kahramanlarından olan, Medine’de mühendislik yaptığını söylediği Yakup İnce, bugün Konya’da yaşıyor. 1963-66 yıllarında Ankara’da yatılı olarak Tapu Kadastro Meslek Lisesi’nde okurken bir yıl arkadaşlık yaptığı ve beraber bir yıl boyunca namaza gittikleri Abdullah Öcalan’ı o yıllardan tanıyor. Kendisiyle yollarının okul bittikten sonra ayrıldığını söyleyen İnce, yıllar sonra ilginç bir pişmanlığını şöyle dile getiriyor:
Detayı için tıklayınız
içinde, mesela bir Yakup İnce vardı. Afet İşleri Genel Müdürü oldu. Halen eski dostlukları devam ediyor, Yakup İnce’nin oğlu Durmuş Yılmaz’ın
kızıyla evli. Yakup İnce Medine’de bir elektrik şirketinin yöneticisi olarak uzun yıllar çalışmış. Halen Konya’da... Lisedeki arkadaşların dostlukları görülüyor ki devam etmiş. Sadece Öcalan’la yolları ayrılacaktı, hem de daha liseden dışarı adım atar atmaz.
KOMÜNİZME KARŞI

17 Aralık 2012 Pazartesi

Kışanak'tan Arınç'a yanıt Gecikmedi

Kışanak'tan Arınç'a yanıt Gecikmedi detaylar aşağıda verilmiştir.


“İşte Abdullah Öcalan da aynen öyle, belki bir karanlığın kurbanı olarak bu yollara götürülmüş, MİT’in parmağı da olabilecek şekilde, başkalarının da desteklemesi suretiyle şimdi İmralı’da. Ama bir çocukluğu var. Türkiye’de yaşayıp da idam sehpasına gidenlerin, Hüseyin İnanlar ile Yusuf Aslanlar ile pek çoğuyla tarihte yolu kesişmiş bir insan olarak söylüyorum, Kürtlüğü inkâr ederseniz, var diyenlere de cezaevi yoluna gösterirseniz bu işin çözümü olmaz.
Bir BDP’li kadın vekile çok kızıyordum, çok beddua ediyordum. Halen milletvekili bu insan ama onunla ilgili bir hatırayı dinledim, artık kızmıyorum. Çünkü 17 yaşındaki bir genç kızken Diyarbakır Cezaevi’nde o kadar ahlaksızca işkenceye maruz kalmış ki o kadar kendisini zorlamışlar ki ben de aklıma gelse dağa çıkardım. Çünkü Diyarbakır’dan cezaevinden çıkanların yarısından fazlası dağa gitti.” 

Şanlıurfa Emniyet kendi insansız hava aracını üretti

Şanlıurfa Emniyet kendi insansız hava aracını üretti detaylar aşağıda verilmiştir.


Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Silah Ruhsat Şube Müdürü Oykun İlgin, yüksekten görüntü alma almayı sağlayan cihazlardan esinlenerek geliştirdiği ve 'Hava Ceylanı' adını verdiği aracın tanıtımını yaptı.
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'in de katıldığı törende, Hava Ceylanı adını verdiği cihazın tanıtımını yapan Olgun İlgin, 10 bin liraya mal olan cihazı daha önce var olan teknikleri geliştirerek yaptığını söyledi. Emniyet Müdürlüğü'nün gerçekleştireceği operasyonlarda ve ihtiyaç duyulan toplumsal olaylarda havadan görüntü ve fotoğraf alabilecek olan insansız hava aracı 'Hava Ceylanı'nı beğenen Vali Güvenç, aracı tasarlayan İlgin'i tebrik etti.
Hava ceylanının istenildiği kadar yükseğe çıkarak aldığı görüntü ve fotoğrafları kurulan bir panele kumanda sayesinde yansıtma özelliği taşıdığı öğrenildi.

16 Aralık 2012 Pazar

TBMM'de kadın vekiller tartıştı

TBMM'de kadın vekiller tartıştı detaylar aşağıda verilmiştir.


BİZ DAHİL OLMAYALIMYILMAZ 'Ben sadece neden TÜBA'dan 69 bilim insanı istifa etti? dedim' diye yanıt verdi. İncekara'nın 'nerede' diye sorduğu CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve CHP'li Haydar Akar'ın anlaşma yaparak 'kadınlar arasındaki tartışmaya dahil olmayalım' dediklerini belirtti. CHP'li Yılmaz 'kadın' vurgusuna tepki gösterdi. Ünal ise 'Haydar Bey espri yaptı; 'hanımlar arasına girmeyelim' dedi. Biz de güldük. Şimdi bu espriden kadın ayrımcılığı çıkarmak olmaz' diye konuştu.
Kadın diplomasisiBÜTÇE görüşmeleri sırasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile BDP'li Pervin Buldan bir süre başbaşa görüşme yaptı. İkili daha sonra TBMM Başkan vekili Meral Akşener ile de görüştü.

Meclis Genel Kurulu'nda BDP'li Hasip Kaplan'ın sözleri tartışma yarattı

Meclis Genel Kurulu'nda BDP'li Hasip Kaplan'ın sözleri tartışma yarattı detaylar aşağıda verilmiştir.


Kara Kuvvetleri Komutanlığı 3 K, 5 K'ya karşı kasım kasım kasılan Kasımpaşa kabadayısı bir Başbakan devirmeye kalkıyor, ne haddinize' dedi. Kaplan, İlker Başbuğ için 'Şimdi F tipi karavana yiyor. Afiyet olsun hak etti' diye konuştu. Uludere olayını hatırlatan Kaplan, 'Yürekli ve şerefli bir asker arıyorum. Roboski katliamının emrini hangi siyasi verdi? O komutanı da, pilotu da affedeceğiz' dedi. AK Parti'li Mahir Ünal CHP'li Muharrem İnce ve MHP'li Ali Uzunırmak'tan Kaplan'a TSK'ya yönelik sözlerine tepki geldi.

Dünyayı dehşete düşüren katliamı düzenleyen Adam Lanza KAÇTI

Dünyayı dehşete düşüren katliamı düzenleyen Adam Lanza KAÇTI detaylar aşağıda verilmiştir.


ABD'nin Connecticut eyaletinde yaşanan katliam dünyayı şoke ederken, ayrıntıları da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Yakınları ve tanıdıklarının 'içine kapanık, agresif, insanlarla iletişimi bozuk' olarak nitelendirdiği 20 yaşındaki saldırgan Adam Lanza'nın, annesine ait ruhsatlı silahlarla katliam yaptığı anlaşıldı. Okuldaki öğretmenlerin de, silah seslerini duyar duymaz çocukları sakladığı, böylece katliamın boyutunun büyümesini engellediği belirlendi.
Connecticut eyaletine bağlı Newtown kentinde bulunan Sandy Hook İlkokulu'na sabah yerel saatle 09.40 sıralarında gelen Lanza, önce okul müdürünün odasına girdi, ardından iki sınıfı bastı. Polisin 100'den fazla mermi bulduğu saldırı sırasında okul müdürü Dawn Hochsprung dahil 6 yetişkinle, yaşları 5 - 10 arasında değişen 20 çocuk yaşamını yitirdi. Son olarak intihar eden Lanza'yla beraber ölü sayısı toplam 28'e ulaştı.
SALDIRGANIN birlikte yaşadığı annesi Nancy Lanza'yı öldürdüğü, daha sonra annesinin ana sınıfı öğretmenliği yaptığı okula gittiği bildirildi. Polisin olay yerinde bulduğu 'hayalet silah' Glock ve Sig Sauer marka tabancalarla anne Lanza'ya ait araçta bulunan makineli tüfeğin ruhsatlı olduğu ortaya çıktı. Connecticut yasalarına göre 21 yaşını doldurmadığı için ruhsat alamayan Lanza'nın kullandığı silahların annesi üzerine kayıtlı olduğu bildirildi.
tvltkcp2.jpgKAPIYI YUMRUKLADISALDIRI sırasında öğretmenlerin anında müdahalesiyle ölü sayısının artmasının önüne geçildiği anlaşıldı. Müzik öğretmeni Maryrose Kristopik'in, silah seslerini duyar duymaz 15 öğrencisini tuvalete sakladığı, kapının arkasına bir dolap yerleştirdiği, kapıyı yumruklayan Lanza'nın 'kapıyı aç' diye bağırdıktan sonra uzaklaştığı öğrenildi. Birinci sınıf öğretmeni Kaitlin Rogg da ABC'ye yaptığı açıklamada, patlama sesi duyduğunu, ardından öğrencilerini sınıftaki tuvalete kilitlediğini, 'ölmek istemiyorum. Noel'i görmek istiyorum' diyen öğrencilerini sakinleştirmeye çalıştığını kaydetti.

Hangi Ülkenin Nasıl Vatandaşı Olunur

Hangi Ülkenin Nasıl Vatandaşı Olunur detaylar aşağıda verilmiştir.


ABD - Yeşil Kart, evlilik, askerlikABD vatandaşı olmanın birkaç yolu var. Bunlardan ilki 'Greencard' (Yeşil Kart). Çekilişle veya çalışma izni gibi yollarla elde edilen Greencard'ınızla ABD'de 5 yıl yaşadıktan sonra vatandaşlığa başvurabilirsiniz. Ancak bunun da belirli şartları var. ABD'de yaşadığınız bu 5 yılın  30 ayını ABD'de geçirmiş, İngilizce öğrenmiş ve 18 yaşın üzerinde olmalısınız. Vatandaşlığa başvurduktan sonra, işlem sonuçlanana kadar ülkeyi terk edemezsiniz.
İkinci yol ise, bir ABD vatandaşıyla evlenmek. Ancak evliliğin hemen ertesinde vatandaş olamıyorsunuz. İlk önce oturma izni alıyorsunuz ve o oturma izniyle en az 3 yıl ABD'de yaşıyorsunuz. Bu 3 yılın en az 18 ayını ülke sınırları içinde geçirmeniz gerekiyor. Bu süre zarfında da aynı kişiyle evli kalıyorsunuz. Yaşınızın 18'den büyük olması gerekiyor. Vatandaşlığa başvurduğunuz eyalette en az 3 aydır ikamet ediyor olmalısınız.
Üçüncü bir yol ise orduya katılmak. Amerikan Ordusu'nda en az 1 yıl görev yapmış, 18 yaşından büyük, en az 5 yıl ABD'de yaşamış ve bu 5 yılın 30 ayını ülke sınırları içinde geçirmiş, İngilizce bilen, Amerikan Anayasası ve tarihi hakkında bilgi sahibi askerler vatandaşlığa başvurabiliyor.
Eğer doğumunuz sırasında anne veya babanız Amerikan vatandaşıysa, bu sizi, nerede doğmuş olursanız olun otomatik olarak Amerikan vatandaşı yapıyor. Eğer ABD sınırları içinde doğmuşsanız da ABD vatandaşı olma hakkı elde ediyorsunuz. Hatta anne yasadışı bir yolla ülkeye girmiş olsa bile...
Eğer ABD'de kırsal bir bölgeye 500 bin dolarlık (yaklaşık 890 bin TL) bir iş yatırımı yapar ve en az 10 kişiye istihdam sağlarsanız Greencard'a başvurabilirsiniz. Bu miktar şehirler için 1 milyon dolara (yaklaşık 1 milyon 780 bin TL) çıkıyor. Ayrıca bu yatırımın pasif bir yatırım olmaması, yatırımcının işiyle yakından ilgilenmesi bekleniyor. ABD, çifte vatandaşlığa müsaade ediyor.
KANADAVatandaşlık sınavı varKanada vatandaşı olmanın ilk şartı 18 yaşını doldurmuş olmak. Vatandaşlığa başvurabilmek için resmi oturma izniyle 3 yıl Kanada'da yaşamış olmanız gerek. Bir başka şart ise İngilizce veya Fransızca bilmek. Eğer 18 ile 54 yaşları arasındaysanız bu iki dilden birini akıcı bir şekilde konuşmanız gerekiyor. Ülkenin tarihi, devlet politikaları ve kanunları hakkında da bilgi sahibi olmalısınız. Eğer 55 yaşın altındaysanız, bu bilgileri kapsayan Vatandaşlık Sınavı'ndan geçmeniz gerekiyor. Eğer yeterli iş deneyiminiz ve 1 milyon 600 bin Kanada Doları (yaklaşık 2 milyon 900 bin TL) servetiniz varsa, ülkede 800 bin Kanada Doları (yaklaşık 1 milyon 450 bin TL) değerinde yatırımla vatandaşlığa başvurabilirsiniz. Kanada, çifte vatandaşlığa müsaade ediyor.
İNGİLTERE - 200 bin Sterlin'iniz varsa18 yaşın üzerindeyseniz ve en az 5 yıl İngiltere'de yaşadıysanız vatandaşlığa başvurabilirsiniz. Bir başka yol ise, bir İngiliz vatandaşıyla en az 3 yıl evli kalmış olmak. Eğer 1 Ocak 1983 tarihinden önce İngiltere'de doğduysanız, vatandaşlık hakkı elde edebiliyorsunuz. Bu tarihten sonra İngiltere'de doğanlar için, anne veya babanın İngiliz vatandaşı veya yasal olarak İngiltere'de ikamet etmiş olması şartı aranıyor. Eğer İngiltere'de en az 1 milyon sterlinlik (yaklaşık 2 milyon 875 bin TL) bir iş yatırımı yaparsanız, yaş veya dil bilgisi gibi ayrıntılar gözetmeksizin oturma iznine başvurabilirsiniz. İngiltere'de 5 yıl bu oturma izniyle yaşarsanız da, vatandaşlığa başvurma hakkı elde ediyorsunuz. Sizden bir yıl sonra da eşiniz ve çocuklarınız başvurabiliyor. Bunun dışında, 200 bin sterlinlik (yaklaşık 575 bin TL) bir iş yatırımıyla da oturma iznine başvurabilirsiniz. Ancak bu durumda İngilizce bilmeniz ve İngiltere'de yaşadığınız süre boyunca geçiminizi sağlayacak kaynaklar göstermeniz gerekiyor. Bu tür çalışma vizesini elde ettikten 5 yıl sonra da vatandaşlığa başvurabiliyorsunuz. İngiltere, çifte vatandaşlığa müsaade ediyor.
ALMANYA Evlilik tek çözümEğer 16 yaşınızı doldurmuşsanız, yeterli seviyede Almanca biliyorsanız, Almanya'da en az 8 yıl oturma izniyle, yasal olarak yaşamışsanız ve sabıkanız yoksa Alman vatandaşlığına başvurabilirsiniz. 23 yaşın üstünde, kendinizin ve yükümlü olduğunuz kişilerin geçimini kendi gelirinizle karşılayabiliyor olmanız gerek. Doğumunuz sırasında anne veya babanız Alman vatandaşı ise, otomatik olarak vatandaşlık hakkı elde ediyorsunuz. Bir Alman vatandaşıyla 3 yıl evli kalıp, o süre içinde de Almanya'da yaşarsanız vatandaşlığa başvurabilirsiniz. 5 yıl Almanya'da yasal olarak yaşar ve 2 yıl da bir Almanla evli kalırsanız vatandaşlık hakkı elde edersiniz. Almanya, yalnızca belirli şartlar altında çifte vatandaşlığa müsaade ediyor.
AVUSTURYA 
Bilimsel projelere 3 milyon Euro bağışla
En az 10 yıl süreyle yasal olarak Avusturya'da yaşayan ve Almanca bilen herkes vatandaşlık için başvuruda bulunabilir. Eğer bir Avusturya vatandaşıyla en az 5 yıl evli kalır ve en az 6 yıl Avusturya'da yaşarsanız da vatandaşlığa başvurabilirsiniz. Avusturya'da herhangi bir yardım kuruluşu veya örneğin bilimsel bir projeye en az 3 milyon Euro (yaklaşık 6 milyon 990 bin TL) bağışta bulunursanız, vatandaşlık için başvuru hakkı elde edebilirsiniz. Ülkede en az 10 milyon Euro'luk (yaklaşık 23 milyon 300 bin TL) bir iş yatırımıyla da vatandaşlığa başvurabilirsiniz. Avusturya, yalnızca belirli şartlar altında çifte vatandaşlığa müsaade ediyor.
İSPANYA - 160 bin Euro'ya ev al, oturma iznini kapİspanya'da en az 10 yıl süreyle yasal olarak yaşayan kişiler vatandaşlık için başvuruda bulunabiliyor. Bu süre mülteciler için 5'e, Ibero-America, Andorra, Filipinler, Ekvator Ginesi ve Portekiz vatandaşları için 2'ye ve bir İspanyol vatandaşıyla evli kişiler için 1'e indirilmiş durumda. Ayrıca ülkeyi sarsan ekonomik kriz sonrası, en az 160 bin Euro değerinde ev alan Avrupa Birliği dışı ülke vatandaşları İspanya'da oturma izni alabiliyor.
İTALYADedeniz ya da nineniz İtalyan olabilir mi?İtalya'da en az 10 yıl yasal olarak yaşayanlar vatandaşlık için başvuruda bulunabiliyor. Bu süre bir İtalyan tarafından evlat edinilen kişiler için 7'ye, mülteciler için 5'e, Avrupa Birliği vatandaşları için 4'e, büyükanne ve büyükbabaları İtalyan olan kişiler içinse 3'e düşüyor. Bu şartlar altında vatandaşlığa başvurabilmeniz için sicilinizin temiz; kendinizi, ailenizi geçindirecek bir işiniz ve birikiminiz olması gerekiyor. Eğer İtalya'da, bir İtalyan'la en az 2 yıl evli kalırsanız, İtalya dışında da bir İtalyan'la en az 3 yıl evli kalırsanız vatandaşlık hakkı kazanıyorsunuz. İtalya, çifte vatandaşlığa müsaade ediyor.
İSVİÇRE - 12 yıl şartİsviçre vatandaşlığına başvurabilmek için, ülkede en az 12 yıl yasal olarak yaşamak gerekiyor. Adayların İsviçre kültürü ve geleneklerine de aşina olması şart. İsviçre'de doğum yapmak, çocuğunuza otomatik vatandaşlık hakkı vermiyor. Eğer evli anne veya babadan en az biri İsviçre vatandaşıysa çocuk vatandaş olabiliyor. Evli olmayan İsviçreli annenin de çocuğu otomatik olarak vatandaş oluyor. Ancak İsviçre vatandaşı ve evli olmayan babanın, çocuğun kendinin olduğunu beyan etmesi gerekiyor. Eğer bir İsviçre vatandaşıyla 3 yıl evli kalır ve 5 yıl da ülkede yasal olarak ikamet ederseniz vatandaşlığa başvurabilirsiniz.
AVUSTRALYA Yatırımla olmaz!Avustralya'da çeşitli göçmenlik vizeleriyle en az 4 yıl yaşayan kişiler, vatandaşlığa başvurabilir. Avustralya, doğum yoluyla vatandaşlık elde edebileceğiniz ülkelerden. Ancak bazı şartlar var. Buna göre, anne ya da babadan birinin doğum sırasında Avustralya'da oturma iznine sahip olması veya Avustralya vatandaşı olması durumunda, Avustralya sınırları içinde doğan çocuklar vatandaşlık hakkı elde ediyor. Avustralya vatandaşı olan bir kişinin çocuğu ülke dışında bile doğsa otomatik olarak vatandaş oluyor. Ancak Avustralya vatandaşı olan ebeveyn de ailesinden dolayı vatandaşlık hakkı elde ettiyse, ebeveynin en az 2 yıl süreyle Avustralya'da yaşamış olması gerekiyor. Avustralya'nın belirli bir 'yatırım yoluyla vatandaşlık' programı yok. Avustralya, çifte vatandaşlığa müsaade ediyor.
RUSYA 5 yıl yaşamak yeterRusya vatandaşlığına başvurabilmek için, 18 yaşını doldurmuş olmak ve en az 5 yıl süreyle ülkede yasal olarak ikamet etmiş olmak gerekiyor. Rusya'da doğan kişiler, eğer anne veya babadan biri Rus vatandaşı ise, otomatik olarak vatandaşlık hakkı elde ediyor.
SİNGAPUR
3,5 milyon doların varsa...
En az 2 yıl süreyle Singapur'da yasal olarak yaşayan kişiler vatandaşlığa başvurabiliyor. Ancak 16 yaşını dolduran tüm erkek Singapur vatandaşlarının askere gitmesi gerekiyor. Singapur, çifte vatandaşlık da kabul etmiyor. Yatırım yoluyla Singapur vatandaşı olmak için ise, ülkede 3 milyon 500 bin dolarlık (yaklaşık 6 milyon 230 bin TL) bir yatırım yapmanız ve en az 14 milyon 120 bin dolarlık (yaklaşık 25 milyon 285 bin TL) servetinizin olması gerekiyor.
YUNANİSTANEtnik kökeni kanıtlarsan şart yok7 yıl yasal olarak Yunanistan'da yaşayan kişiler vatandaşlığa başvurabiliyor. Ayrıca etnik kökeninin Yunan olduğunu kanıtlayan herkes Yunan vatandaşı olabiliyor. Yaşanan ekonomik krizden dolayı Yunanistan'da 300 bin Euro'nun üzerinde gayrimenkul satın alan yabancılara da 5 yıllık oturma izni veriliyor. Yunanistan, çifte vatandaşlığa müsaade ediyor.
JAPONYASicile dikkatJapon vatandaşlığına başvurabilmek için, ülkede en az 5 yıl yasal olarak yaşamanız; kendi geçiminizi sağlayacak bir işiniz ve birikiminiz olması gerek. Japon vatandaşlığı elde etmenin en zor şartı ise iyi derecede Japonca bilmek. Ayrıca sicilinizin de temiz olması gerek. Japonya, yalnızca belirli şartlar altında çifte vatandaşlığa müsaade ediyor.
UKRAYNAAnayasayı da öğrenUkrayna'da yasal olarak 5 yıl süreyle yaşayan, Ukraynaca konuşabilen ve Ukrayna Anayasası hakkında bilgi sahibi olan kişiler vatandaşlık için başvuruda bulunabiliyor.
BELÇİKA3 yıl yaşamak yeterliBelçika vatandaşı olmak diğer Avrupa Birliği ülkelerine göre biraz daha kolay. Çünkü vatandaşlık hakkı için, Belçika'da sadece 3 yıl yasal olarak ikamet etmiş olmak yeterli. Belçika'nın Avusturya gibi bir 'yatırım yoluyla vatandaşlık' programı olmasa da, ülkeye belirli bir miktarda yatırım yapan iş sahipleri vatandaşlık hakkı kazanabiliyor. Belçika, çifte vatandaşlığa müsaade ediyor.
FRANSAÜniversiteyi burada okuduysanız iki sene yeterEğer Fransa'da en az 5 yıl yasal olarak yaşarsanız vatandaşlık hakkı elde edebilirsiniz. Ancak Fransa'da bir üniversitede eğitim gördüyseniz bu süre 2 yıla indiriliyor. Bunun için 18 yaşından büyük ve sabıkasız olmanız gerekiyor. İyi derecede Fransızca bilmeniz de bekleniyor. Bir Fransız'la en az 4 yıl evli kalırsanız da Fransız vatandaşlığına başvurabilirsiniz. Fransa, çifte vatandaşlığa müsaade ediyor.

14 Aralık 2012 Cuma

İstanbul Bilişim Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Kredi Kartlarına Dikkat Dedi

İstanbul Bilişim Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Kredi Kartlarına Dikkat Dedi detaylar aşağıda verilmiştir.


Yapılan takipte şebeke ele başının M.A. olduğu belirlendi. Şebekenin İzmir ve İstanbul'da dolandırıcılık yaptığı belirlendi. Bilişim polisi, İzmir grubunun kredi kartı kopyaladığını; İstanbul ekibinin ise internet üzerinden banka hesaplarını boşalttığını belirledi. Yapılan çalışmaların tamamlanması ile polis 4 gün önce şebekeye yönelik İstanbul, İzmir, Mersin, Sakarya ve Tekirdağ'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel Harekat Polisi'nin de katıldığı operasyonda şebeke elebaşı M.A.'nın da aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.
ASIL HACKER UKRAYNA'DA
Yapılan operasyonda 7,65 çapında bir tabanca, 7 cep telefonu, 1 şifrematik cihazı, 4 hart disk, 3 dizüstü bilgisayar ve 6 kopya kart ele geçirilirken 15 bin TL paraya da el konuldu. Bu arada polisin takip ettiği şebekenin internet üzerinden banka hesaplarını boşaltan ve İstanbul gurubu ile çalışan asıl hackerin Ukrayna'da yaşayan şebeke üyesi S.D. olduğu öğrenildi.
284 BİN TL DOLANDIRDILAR
Polisin yaptığı tespitte internet üzerinden dolandırıcılık yapan şebekenin banka müşterileri üzerinden toplam 284 bin TL parayı kendi hesaplarına transfer ettikleri öğrenildi. Şebeke üyeleri bu paranın 222 bin TL'sini kendi hesaplarına aktarıp bankalardan çekerken, polisin tespiti ile bu paranın 62 bin TL'sine bloke koyulduğu öğrenildi.
OPERASYON ANLARI KAMERALARA DA YANSIDI

Cumhurbaşkanı Gül Artık Çok Farklı Korunacak

Cumhurbaşkanı Gül Artık Çok Farklı Korunacak detaylar aşağıda verilmiştir.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bugün katıldığı Çankaya Üniversitesi'nin yeni rektörlük ve hizmet binalarının olduğu bölgenin açılışında bir ilk yaşandı. Gül'ün yakın koruma ekiplerinden sivil bir polisin gözündeki gözlük dikkatleri çekti. Gözlük, kamera ve fotoğraf makinalarının ilgi odağı olmasının ardından Cumhurbaşkanlığı yetkilileri gözlük hakkında bilgi verdi. Yetkililerden alınan bilgiye göre; yakın koruma ekibinde bulunan bu gözlük sadece görüntü çekip kaydetmiyor. Çekilen görüntüleri de anında Cumhurbaşkanı Gül'ün katıldığı program alanının yanında konuşlanan minibüs içindeki yayın sistemine aktararak buradaki güvenlik birimi uzmanlarınca izlenebiliyor. Olağanüstü veya şüpheli bir durumda yakın korumalara telsizle, kameradan gelen görüntülerle ilgili bilgi verilerek müdahale edilmesi sağlanıyor.
Yetkililer, Cumhurbaşkanlığı koruma ekibinde daha önce el kamerası olduğunu, bu kameranın daha sonra kayıtlarının izlenebildiğini ancak yeni sistemle anında alınan görüntülerle güvenliğin daha iyi sağlandığını belirtti.

12 Aralık 2012 Çarşamba

İstanbul'un Maltepe sahil şeridi Dubai Şeritlerini Hatırlatıyor

İstanbul'un Maltepe sahil şeridi Dubai Şeritlerini Hatırlatıyor detaylar aşağıda verilmiştir.

120 hektarlık bir alanda gerçekleşecek projeye göre, 19 hektarlık mevcut dolgu alanına 101 hektarlık ilave dolgu alanı eklenecek. 50 bin metrekare su sporları adası, 120 bin ve 130 bin metrekare olmak üzere 2 ayrı spor adası, 95 bin metrekare çocuk dünyası, 100 bin metrekare eğlence adası, 185 bin metrekare kültür aktivite adası, 130 bin metrekare gösteri alanı, 140 bin metrekare çayır ve gösteri alanı ve 195 bin metrekarelik spor, bitki ve rekreasyon alanlarına yer veriliyor. 65 milyon TL ile hayata geçirilecek olan proje 2.5 km uzunluğunda olacak ve sahil yolundan denize doğru 400 metre açıkta yükselecek.

Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce Turgut ÖZAL Açıklamasını Yaptı

Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce Turgut ÖZAL Açıklamasını Yaptı detaylar aşağıda verilmiştir.

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle: "Bugün bazı basın yayın organlarında Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. C. Haluk İNCE’nin, Merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut ÖZAL’ın ölüm sebebinin belirlenmesine ilişkin Adli Tıp Kurumu 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu’nun raporu ile ilgili beyanatta bulunduğu ileri sürülmekte ise de bu haberlerin asılsız olduğu, Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. C. Haluk İNCE tarafından konuya ilişkin sözlü veya yazılı her hangi bir açıklamada bulunulmadığı hususu, Kamuoyunun bilgisine sunulur."

11 Aralık 2012 Salı

Ekvador Cumhurbaşkanı Rafael Correa Esad'a Sığınma Desteği Verecek

Ekvador Cumhurbaşkanı Rafael Correa Esad'a Sığınma Desteği Verecek detaylar aşağıda verilmiştir.


Böyle bir talebi tüm boyutları ile değerlendirebileceklerini ifade eden Ekvador Cumhurbaşkanı, İsrail basınında iki hafta önce yer alan Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mekdad'ın ülkesini ziyareti sırasında Esed'e siyasi sığınma hakkının ele alındığı yönündeki iddiaları da yalanladı. Correa, "Esed'in siyasi sığınması ile ilgili konuyu görüşmedik." dedi.
Uluslar arası kamuoyunda Rusya'nın Esed'e siyasi sığınma hakkı vereceği yönündeki iddiaları ise Rusya yönetimi yalanlamıştı.
Ekvador Ağustos ayında da WikiLeaks kurucusu Juian Assange'ye siyasi sığınma hakkı vermesi ile gündeme gelmişti. Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nde Ağustos ayından bu yana yaşamaya devam eden Assange, dışarı çıkması durumunda tutuklanabilecek. Taciz suçu ile yargılandığı İsveç'e iade edilmesi beklenen Assange, ABD'ye gönderilmekten endişe ediyor.
Sol yaklaşımları ile bilinen Latin Amerika ülkesinin lideri Correa, ABD'de ölüm cezasına çarptırılma ihtimali olduğu için Assange'ye siyasi sığınma verdiklerini ifade etmişti.

Es Es'li Ediz'in Ölümü Doğal Kalp Krizi Olarak Açıklandı

Es Es'li Ediz'in Ölümü Doğal Kalp Krizi Olarak Açıklandı detaylar aşağıda verilmiştir.


Takım arkadaşı Hürriyet ile birlikte kaldıkları Batıkent Mahallesi Aytekin Sokak'taki evine giden Ediz, geceleyin aniden fenalaştı. Arkadaşı, ambulans çağırıp durumu kulüp yetkililerine iletti. Kısa sürede gelen 112 ambulansındaki sağlık ekibi Ediz'e müdahalede bulundu. İlk incelemede kalp krizi geçirdiği belirtilen Ediz, yapılan tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Fakat Ediz'in yaşının genç ve sporcu olmasından dolayı, doktor kontrolünde olduğu için olayı, 'şüpheli ölüm' olarak değerlendirildi. Önce Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılan Ediz'in cesedine burada otopsiye alındı.
ÖLÜM SEBEBİ VÜCUDUNUN DOĞAL YAPISINDAN KAYNAKLI NORMAL KALP KRİZİ
Ediz'in yapılan ilk otopsisinde cesedinde her hangi bir ilaç veya madde alımıyla ilgili bulguya rastlanmadığı, genç oyuncunun kalp krizi sonucunda yaşamını yitirmiş olduğu gözlemlendi.  Ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Ediz'in vücudundan alınan et parçaları incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

10 Aralık 2012 Pazartesi

3'ü mesleki teknik eğitim merkezi öğrencisi 4 kız, devlet güvencesine alındı

3'ü mesleki teknik eğitim merkezi öğrencisi 4 kız, devlet güvencesine alındı detaylar aşağıda verilmiştir.


İşlemlerin tamamlanmasından sonra Muğla’daki Vali Hüseyin Aksoy Çocuk Yuvası’na teslim edilen M.Ç., M.Y., H.M. ve A.Y., polise verdikleri ilk ifadede "Aile baskısından kaçtıklarını" söyledi. Yuvada misafir edilen 4 kızın ailelerine teslim edilip edilmeyeceğinin psikologların ve sosyal hizmet uzmanlarının raporlarına bağlı olduğu belirtildi. Uzmanlar, kız öğrencilerle ve ailelerle ayrı ayrı görüşecek.
PSİKOLOGLAR GÖRÜŞÜYOR
Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, kızları yuvada misafir ettiklerini belirterek şöyle dedi:
"Psikologlarımız ve sosyal hizmetler uzmanlarımız kız öğrencilerle görüşüyor. Daha sonra ailelerle görüşülecek. Kızlar ailelerinden baskı gördüklerini iddia etmişler. Biz ailelerin ihmal ve istismarı olup olmadığını araştıracağız. Aile ihmali varsa bu raporlarla belirlenecek. Kızların ailelerine teslim edilip edilmeyeceğine raporlar sonucunda karar vereceğiz. Raporların değerlendirilmesi ve karara bağlanması birkaç gün sürebilir. Bu süre içinde kız çocuklarını misafir edeceğiz."

Bakanlık'tan Muhteşem Yüzyıl'a İsim Değiştirin Önerisi

Bakanlık'tan Muhteşem Yüzyıl'a İsim Değiştirin Önerisi detaylar aşağıda verilmiştir.

Günay sözlerini şöyle sürdürdü : 
"Bu bir dönem… Bence orada yanlış olan muhteşem yüzyıl ismi. Muhteşem Aşk olsaydı ve Hürrem ve Kanuni aşkı üzerine odaklanılmış olsaydı belki de bu kadar iddia ile ortaya çıkan ürün arasındaki fark bu kadar hissedilmezdi. Muhteşem yüzyıl deyince insanlar, bir tarih dönemi, Viyana Kuşatması Zigetvar’ın alınması gibi şeyler beklediler. Şimdi biraz çıta aşağıya düşmüş olarak görünüyor, ama nihayet bir kurgudur, nihayet bir filmdir. "

8 Aralık 2012 Cumartesi

Adnan Öztürk " Baros - Quaresma " Açıklaması

Adnan Öztürk " Baros - Quaresma " Açıklaması detaylar aşağıda verilmiştir.


G.Saray sürdürebilir başarıyı yakalamazsa başarılı olmuş sayılmaz. G.Saray'ın Avrupa'nın ilk 10 kulübü arasında olması lazım. Avrupa'nın ilk 10 kulübünü gözümüzde büyütmememiz lazım. Barcelona ve Real Madrid büyük borçlardan bugünlere geldi. Onlar dünyada marka oldularsa bizim Türk takımlarımız da ve G.Saray da marka olabilir.
2010-11 sezonunda şike yapıldı mı yapılmadı mı bilmiyorum. Ben amatör bir futbol seyircisiyim. Bu konuda uzmanlar konuştu. Benim işim değil.
EN BÜYÜK HAYALİM 'SPOR LİSESİ'
Kulübün başında bir başkan varken ben başkan olacağım demek abesle iştigaldir. En büyük hayalim Galatasaray Spor Lisesi. Ali Sami Yen Spor Lisesi'nin 2 bin öğrencisi olursa en mutlu kişi ben olacağım.
QUARESMA BİZE SÜRPRİZ OLMAZ
Ben 12 yaşımda geldim bu camiaya, 37 sene olmuş. Kulüpte de 12 senedir faalim. Varsa ben görmedim. Ama birileri kendilerine 'Derin Galatasaray' süsü veriyorsa, onları ben bilemiyorum. Ateş üfleyerek sönmez, cümlesi bana ait değil. O cümle Atilla Aksoy'a ait. Quaresma transferi konusunun çok ciddi olduğunu tahmin etmiyorum. Milan Baros takası konuşuldu ama çok ihtimal vermiyorum ancak olursa da büyük bir sürpriz demem. Olabilir.

BATMAN, Siirt ve Mardin'in Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerinde KCK'ya Baskın Verildi

BATMAN, Siirt ve Mardin'in Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerinde KCK'ya Baskın Verildi detaylar aşağıda verilmiştir.


KIZILTEPE'DE 7 GÖZALTIMardin'in Kızıltepe ilçesinde bu sabah erken saatlerinde KCK/TM'ye yönelik düzenlenen operasyonda, BDP ilçe binası ile BDP'li yöneticilerin evlerine eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyonda BDP Mardin İl yöneticisi Abdülcelil Şimdi, Bağımsız Mardin Milletvekili AHmet Türk'ün yeğeni olan BDP Mardin İl Yöneticisi Nevruz Türk, BDP Kızıltepe ilçe başkanı Ömer Turgay, BDP eski ilçe başkanı Seyfettin Ateş, yöneticiler Zeyad Ağaoğlu, Mehmet Yıldırım ve Fuat Olgaç gözaltına alındı. BDP Kızıltepe ilçe binasında yapılan aramalarda, bilgisayarlara ve bazı evraklara el konuldu. Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Sulhan, baskınlara ve gözaltılara tepki göstererek, "AKP'nin BDP'ye olan yaklaşımını bir kere daha görüyoruz. Bizler BDP olarak her defasında diyolog yolunun açık tutulması, çözüm için taleplerde bulundukça ya fezlekelerle, ya dokunulmazlıklarla veya parti yöneticilerimize gözaltılarla soruna olan yaklaşım tarzını ortaya koyuyor. Bu baskınlar halkımıza haklı taleplerinden geri adım attırmayacaktır. Bu baskınları da gözaltıları da kınıyoyuz" dedi.
CUMA NAMAZLARINI KILDIRAN İMAMDA GÖZALTINDAMardinin Nusaybin ilçesinde düzenlenen KCK/TM operasyonunda ise, BDP ilçe binası, Belediye Gülşilav Kadın Evi, Belediye Meclis üyeleri, bazı muhtarların evlerine ve bazı köylerde toplam 20 ayrı adrese baskın yapıldı. Operasyonda, Nusaybin BDP ilçe Başkanı Ayten Kahraman, Belediye meclis üyeleri Feryat Tepe, Süleyman Doğan, Belediye çalışanı Sosyolog Sadiye Aksoy, Sivil Cuma namazlarında namaz kıldıran Mehmet Yıldız, Yenişehir Mahalle Muhtarı Şakir Acar ve Mitanni Kültür Merkezi Kütüphane sorumlusu Birsen Tokay gözaltına alındı. Polisin tarafından 20 ayrı adreste yapılan baskınlarda bilgisayar hardiskleri ve bazı evraklara el konuldu.

7 Aralık 2012 Cuma

Alarko Holding, Ağaoğlu ile Davalık Oldular

Alarko Holding, Ağaoğlu ile Davalık Oldular detaylar aşağıda verilmiştir.


Alarko Holding'den KAP'a yapılan açıklamada, şirketin yüzde 33 payı sahibi olduğu Ortaköy'deki arazinin diğer yüzde 33'lük payına ilişkin olarak "önalım hakkının" kullandırılması için dava açıldığı belirtildi.
Ortaköy'de üç kişiye ait olan arazinin yüzde 33'lük payını Alarko Holding satın almış, geriye kalan iki adet yüzde 33'lük kısmı ise Ali Ağaoğlu diğer iki ortaktan almıştı.
Bugün, Alarko Holding, yüzde 33 paylardan birinin Ali Ağaoğlu'na devri öncesinde ortakların kendilerine tanımadığı "önalım hakkını" kullanmak için dava açtı.

Financial Times'den Türkiye'nin Siyaset Açıklaması

Financial Times'den Türkiye'nin Siyaset Açıklaması detaylar aşağıda verilmiştir.


Bağdat’ın kararının daha geniş bir eğilimin bir parçası olduğunu savunan gazete, “Bir bakıma  Ankara, Atina ile Şam, euro bölgesindeki ekonomik kriz ile Ortadoğu’da siyasi kriz arasında sıkışmış durumda” sözlerini kullandı.
İngiliz gazetesi, AB ekonomisine olan “bağımlılığını azaltmak isteyen” Türkiye’nin yeni pazarlar için güneyine ve doğusuna yönelirken bu bölgelerdeki ülkelerin bazılarıyla diplomatik ilişkilerin bozulduğunu öne sürdü.
Gazete, “Kötü siyasetin, bu ticari bağları bozması riski mevcut” iken Türkiye’nin “ekonomik başarı öyküsü üzerinde siyasi bir soru işareti” bulunduğu görüşünü dile getirdi.
-“SİYASİ RİSKTE KAYMA”-
Haberde, son beş yılda AB’nin Türkiye’nin dış ticaretindeki payının yüzde 57’den yüzde 38’e düşerken Ortadoğu ve Kafkas ülkelerinin toplam payının katlanarak yüzde 28’e çıktığına dikkat çekildi.

6 Aralık 2012 Perşembe

PKK'nın Gizli Tanığı Çok Çarpıcı İfadelerde Bulundu

PKK'nın Gizli Tanığı Çok Çarpıcı İfadelerde Bulundu detaylar aşağıda verilmiştir.


DYGM'liler dağa çıkmaya ikna ettikleri 6 öğrenci ile birlikte gözaltına alındı. 10 Mayıs 2012'de üniversite öğrencilerinin kaldığı 3 ev ve 1 yurt ile Erzincan Demokratik Öğrenci Derneği'ne (EDÖ-DER) yapılan baskında PKK'nın dağ kadrosuna katılmaya hazırlanan 4 üniversite öğrencisi yakalandı. Yapılan operasyonlarda yakalanan 17 kişiden 10'u tutuklandı. Leyla Ülgen ilk duruşmada tahliye oldu.
10 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ
9'u tutuklu toplam 17 üniversite öğrencisi hakkında Erzurum 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek, üye olmak, tehditte bulunmak, propaganda yapmak' suçlarından 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianemede, örgütün Erzincan, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'dan gelen fakir ailelerin üniversitede okuyan çocuklarını birarada bulundurmak için 87 ev kiraladığı, her evde ortalama 4-6 öğrencinin barındığına dikkat çekildi. Bu yolla öğrencilerin PKK'ya yakınlık duymaları ve örgütün dağ kadrosuna katılmaya çalışmalarını sağlamayı hedeflendiği bildirildi.

Yargıtay'ın Kararı Tüm Ev Kadınlarını Çıldırtacak

Yargıtay'ın Kararı Tüm Ev Kadınlarını Çıldırtacak detaylar aşağıda verilmiştir.


‘PARANIN YARISI KADININ AMA...’
Kartal 3’üncü Aile Mahkemesi, kadının mal rejiminin tasfiyesinden kaynaklanan katılma alacağı davasını kısmen kabul etti. Mahkeme, “Edinilmiş mallara katılma” rejimi çerçevesinde bankadan çekilen nakit para miktarının yarısı olan 30 bin 724 liranın davacı kadına boşanma kararının kesinleştiği 20 Mart 2009’dan itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte ödenmesine karar verdi. Ancak, kadının ev içi emekleri nedeniyle talep ettiği para ve diğer talepleri reddedildi.
‘EV KADINLIĞI KATKI SAĞLAMAZ’
Dava temyiz edildi. Yargıtay 8’inci Hukuk Dairesi, kadının temyiz itirazını reddetti ve bu kararı onadı.
Yargıtay itirazı reddettiği kararında “Davacı vekili, davacının (kadın) ev işlerini yapmasından kaynaklanan alacak isteğinde bulunmuş ise de ev kadını olarak, evin yemek ve temizlik işlerini yapması, çocukların bakımını üstlenmesi kanunun aradığı anlamda doğrudan maddi bir katkı sayılamaz. Bu bakımdan davacının bu isteği de yerinde değildir. Hükmün esasının onanmasına...” ifadelerine yer verdi.
TEMİZLİK YOKSA TAZMİNAT DA YOK

4 Aralık 2012 Salı

İsrail Köşeye Sıkışınca Ertafına Saldırmaya Başladı

Ortadoğu'nun gayri meşru çocuğu İsrail'in, Filistin'in Birleşmiş Milletler(BM)'de ''gözlemci devlet'' statüsü kazanmasından sonra 3 bin konutluk yeni yerleşim yeri kurma kararına tüm dünyadan tepkiler devam ederken, Haaretz, Yısrael Hayom ve Jerusalem Post gazeteleri, hükümetin yine Doğu Kudüs'te ''Ramat Shlomo'' bölgesinde bin 700 konutluk yeni bir yerleşim biriminin onayı için çalışmalarında son aşamaya geldiğini ileri sürdü.
İsrail devlwetinin, Filistin'in Birleşmiş Milletler'de (BM)''gözlemci devlet'' statüsü kazanmasının ardından, tepki olarak Filistin hakimiyeti altındaki Batı Şeria topraklarında bulunan Doğu Kudüs'teki 'Maaleh Adumim' bölgesinde 3 bin konutluk yeni yasa dışı Yahudi yerleşim birimi inşaatı başlatma kararı almıştı.
İsrail hükümeti çıkan haberlerle ilgili şu ana kadar bir yalanlamada bulunmadı.
Öte yandan İngiltere, Fransa, İspanya, İsveç ve Danimarka İsrail elçilerini dışişleri bakanlıklarına çağırarak, İsrail'in Filistin'de 3 bin konutluk yeni yerleşim yeri kurma kararından vazgeçmesini istemişler, Birleşmiş Milletler, Çin ve Avustralya da İsrail'in kararının uluslararası hukuka aykırı olduğunu açıklamıştı.
Filistin yönetiminin verilerine göre, Batı Şeria'da 1980 yılından beri İsrail'in yerleştirdiği Yahudi yerleşimci sayısı 505 bin kişiye ulaşmış bulunuyor. 1980 yılında bu rakamın 5 bin civarında olduğu ifade ediliyor.