24 Aralık 2012 Pazartesi

Uludere'de bir yıl önce savaş uçaklarının düzenlediği harekat

Uludere'de bir yıl önce savaş uçaklarının düzenlediği harekat detaylar aşağıda verilmiştir.


Şırnak Uludere'de bir yıl önce çoğu çocuk 34 köylünün terörist sanılarak öldürülmesi ve yoğun PKK baskısına rağmen Uludere halkı devlete küsmedi. Acıyı paylaşan devlet Uludere halkının hep yanında durdu, yaralarını sarmak için seferber oldu. Halk devletin ilgisini karşılıksız bırakmadı.

KORUCU OLDULARBu acılı süreçte PKK'nın baskısına karşın 29 ferdini vahim bir hata sonucu kaybeden Encü Ailesi'nden 15, Ortasu ve Gülyazı köylerinden de 15 kişi olmak üzere 30 kişi korucu oldu. Yine Uludere'den 60 kişi devlet dairelerine personel olarak yerleştirildi.
Uludere halkı 28 Aralık günü yapılacak olan anma ve mevlide Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ve diğer devlet temsilcilerini de davet etti. 'Devleti aramızda görürsek mutlu oluruz' mesajı yolladılar. Başbakan'ın talimatıyla ölenlerin yakınlarının hesabına 3.4 milyon lira yatırıldı. Ancak köylüler PKK'nın 'alanı öldürürüz' tehdidini sürdürmesi nedeniyle bu parayı henüz almadı

ACIYI PAYLAŞTILARDevlete sırt çevirmediklerini gösteren Uludereliler geçtiğimiz hafta öğretmen eşi Özlem Kıyak Öztürk'ü kaybeden Kaymakam Cemil Öztürk'ü yalnız bırakmadı. Uludere'den otobüsle yaklaşık 100 Uludereli Denizli'ye gidip cenazeye katıldı. Uluderelileri cenazede gören Kaymakam Öztürk, 'Acımı paylaşmak için oralardan gelen Uluderelilerin bu davranışı beni çok etkiledi' dedi.
36 projeye 12 milyon TLUludere halkının gönlünü almak için bir yılda 36 projeye imza atıldı, 12 milyon TL harcandı. İşte Uludere Raporu'na yansıyan projelerden bazıları:
- Soruşturma istismar edilmesin diye Şenoba Tugay Komutan Vekili'nin görev yeri değiştirildi.
- Şırnak Valisi ve ailesi sık sık iki köye ziyaretlerde bulundu, acıları paylaştı. Öfke ve gerginlik bu ziyaretlerle azaltıldı.
- Ölenlerin yakınlarına Başbakanlıkça 3.4 milyon TL kaynak sağlandı ve ödeme dosyaları tamamlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder