24 Aralık 2012 Pazartesi

TeliaSonera, bu işten kurtulamayacak

TeliaSonera, bu işten kurtulamayacak detaylar aşağıda verilmiştir.

TURKCELL'in sorunlu ortaklarından İskandinav TeliaSonera'nın başı büyük belada... Özbekistan'da adının karıştığı rüşvet iddiasıyla tüm dünyanın gündemine oturan şirket ülkesinde tüm güvenililirliğini yitirirken, konuyla ilgili açılan soruşturmada TeliaSonera'nın rüşvet iddialarının somut kanıtlara dayandığı vurgulandı. İddiaları soruşturan komite, önceki hafta gerçekleşen duruşmada TeliaSonera'nın üst düzey yöneticilerini dinledi. 
DEVLET TV'Sİ YAYINLADI
İsveç'in devlet kurumu SVT'nin haberine göre, şirketin adının karıştığı rüşvet iddialarında bugüne kadar dört kişi hakkında ciddi kanıtlara ulaşıldı. Bunlardan ilki Gayane Avakyan. Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov'un kızı Gülnara Kerimova'nın sağ kolu olarak bilinen Avakyan. İkincisi isim Bekhzod Ahmedov. Bu isim Gülnara Kerimova'nın telekom alanında en çok güvendiği kişi olarak biliniyor. 
'MÜVEKKİLİM SUÇSUZ'
FAKAT Özbekistan'daki rüşvet iddiaları sadece bu iki isim etrafında dönmüyor. SVT'nin haberine göre savcılık iki TeliaSonera üst düzey yetkilisini de yakın takibe aldı. Yöneticilerin isimleri açıklanmazken, bu isimlerden birinin avukatı olan Hans Strandberg, suçlamaları doğrularken, konuyla ilgili yapılacak bir açıklama bulunmadığını belirtirken müvekillinin suçsuz olduğunu söylemekle yetindi.  
GÖRÜŞMELERE DE KATILDI
İDDİALARA göre bu iki üst düzey yönetici TeliaSonera'nın Özbekistan'daki yapılanmasında önemli rol oynarken, burada gerçekleşen pazarlık görüşmelerine de bizzat katıldı. Cuma günkü duruşmada savcının soruları karşısında bunalan yönetici, konuyla ilgili direktifleri doğrudan TeliaSonera CEO'sundan aldıklarını açıkladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder