14 Aralık 2012 Cuma

İstanbul Bilişim Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Kredi Kartlarına Dikkat Dedi

İstanbul Bilişim Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Kredi Kartlarına Dikkat Dedi detaylar aşağıda verilmiştir.


Yapılan takipte şebeke ele başının M.A. olduğu belirlendi. Şebekenin İzmir ve İstanbul'da dolandırıcılık yaptığı belirlendi. Bilişim polisi, İzmir grubunun kredi kartı kopyaladığını; İstanbul ekibinin ise internet üzerinden banka hesaplarını boşalttığını belirledi. Yapılan çalışmaların tamamlanması ile polis 4 gün önce şebekeye yönelik İstanbul, İzmir, Mersin, Sakarya ve Tekirdağ'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel Harekat Polisi'nin de katıldığı operasyonda şebeke elebaşı M.A.'nın da aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.
ASIL HACKER UKRAYNA'DA
Yapılan operasyonda 7,65 çapında bir tabanca, 7 cep telefonu, 1 şifrematik cihazı, 4 hart disk, 3 dizüstü bilgisayar ve 6 kopya kart ele geçirilirken 15 bin TL paraya da el konuldu. Bu arada polisin takip ettiği şebekenin internet üzerinden banka hesaplarını boşaltan ve İstanbul gurubu ile çalışan asıl hackerin Ukrayna'da yaşayan şebeke üyesi S.D. olduğu öğrenildi.
284 BİN TL DOLANDIRDILAR
Polisin yaptığı tespitte internet üzerinden dolandırıcılık yapan şebekenin banka müşterileri üzerinden toplam 284 bin TL parayı kendi hesaplarına transfer ettikleri öğrenildi. Şebeke üyeleri bu paranın 222 bin TL'sini kendi hesaplarına aktarıp bankalardan çekerken, polisin tespiti ile bu paranın 62 bin TL'sine bloke koyulduğu öğrenildi.
OPERASYON ANLARI KAMERALARA DA YANSIDI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder