4 Aralık 2012 Salı

İsrail Köşeye Sıkışınca Ertafına Saldırmaya Başladı

Ortadoğu'nun gayri meşru çocuğu İsrail'in, Filistin'in Birleşmiş Milletler(BM)'de ''gözlemci devlet'' statüsü kazanmasından sonra 3 bin konutluk yeni yerleşim yeri kurma kararına tüm dünyadan tepkiler devam ederken, Haaretz, Yısrael Hayom ve Jerusalem Post gazeteleri, hükümetin yine Doğu Kudüs'te ''Ramat Shlomo'' bölgesinde bin 700 konutluk yeni bir yerleşim biriminin onayı için çalışmalarında son aşamaya geldiğini ileri sürdü.
İsrail devlwetinin, Filistin'in Birleşmiş Milletler'de (BM)''gözlemci devlet'' statüsü kazanmasının ardından, tepki olarak Filistin hakimiyeti altındaki Batı Şeria topraklarında bulunan Doğu Kudüs'teki 'Maaleh Adumim' bölgesinde 3 bin konutluk yeni yasa dışı Yahudi yerleşim birimi inşaatı başlatma kararı almıştı.
İsrail hükümeti çıkan haberlerle ilgili şu ana kadar bir yalanlamada bulunmadı.
Öte yandan İngiltere, Fransa, İspanya, İsveç ve Danimarka İsrail elçilerini dışişleri bakanlıklarına çağırarak, İsrail'in Filistin'de 3 bin konutluk yeni yerleşim yeri kurma kararından vazgeçmesini istemişler, Birleşmiş Milletler, Çin ve Avustralya da İsrail'in kararının uluslararası hukuka aykırı olduğunu açıklamıştı.
Filistin yönetiminin verilerine göre, Batı Şeria'da 1980 yılından beri İsrail'in yerleştirdiği Yahudi yerleşimci sayısı 505 bin kişiye ulaşmış bulunuyor. 1980 yılında bu rakamın 5 bin civarında olduğu ifade ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder