11 Aralık 2012 Salı

Ekvador Cumhurbaşkanı Rafael Correa Esad'a Sığınma Desteği Verecek

Ekvador Cumhurbaşkanı Rafael Correa Esad'a Sığınma Desteği Verecek detaylar aşağıda verilmiştir.


Böyle bir talebi tüm boyutları ile değerlendirebileceklerini ifade eden Ekvador Cumhurbaşkanı, İsrail basınında iki hafta önce yer alan Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mekdad'ın ülkesini ziyareti sırasında Esed'e siyasi sığınma hakkının ele alındığı yönündeki iddiaları da yalanladı. Correa, "Esed'in siyasi sığınması ile ilgili konuyu görüşmedik." dedi.
Uluslar arası kamuoyunda Rusya'nın Esed'e siyasi sığınma hakkı vereceği yönündeki iddiaları ise Rusya yönetimi yalanlamıştı.
Ekvador Ağustos ayında da WikiLeaks kurucusu Juian Assange'ye siyasi sığınma hakkı vermesi ile gündeme gelmişti. Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nde Ağustos ayından bu yana yaşamaya devam eden Assange, dışarı çıkması durumunda tutuklanabilecek. Taciz suçu ile yargılandığı İsveç'e iade edilmesi beklenen Assange, ABD'ye gönderilmekten endişe ediyor.
Sol yaklaşımları ile bilinen Latin Amerika ülkesinin lideri Correa, ABD'de ölüm cezasına çarptırılma ihtimali olduğu için Assange'ye siyasi sığınma verdiklerini ifade etmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder