20 Aralık 2012 Perşembe

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Yalvarmayacağız Açıklaması

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Yalvarmayacağız Açıklaması detaylar aşağıda verilmiştir.


Davutoğlu, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtlarken, söz alan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Helsinki Büyükelçisi Filippos Kritiotis, AB'nin Türkiye hakkında hazırladığı İlerleme Raporu'ndaki Kıbrıs ile ilgili kısımda Türkiye'nin eleştirildiği bölümü okudu ve Türkiye'nin taahhütlerini yerine getirmediğini iddia ederek, tutumuna devam edip etmeyeceğini sordu.
Davutoğlu, Rum büyükelçinin okuduğu paragraf dışında Türkiye'ye övgülerin yer aldığı daha birçok paragrafın da bulunduğunu hatırlattı.
Davutoğlu, "Avrupalı liderler, 'Kıbrıslı Türkler, Annan planına evet derse tüm izolasyonlar kalkacak. Rumlarla aynı haklara sahip olacaklar’ dedi. Tüm taahhütlere rağmen, Rum tarafının hayır oyu verdiği gerçeğine rağmen, Rum tarafını AB'ye tam üye yaptılar. Kıbrıslı Türkleri de izole etmeye devam ediyorlar" diye konuştu.
Ahmet Davutoğlu, “Rum tarafı 2004'te Annan planına evet deseydi Türkiye ile Kıbrıs arasında tam ekonomik entegrasyon sağlanacaktı ve rumlar bundan herkesten fazla faydalanacaktı. Siz de bugün iflas etmiş bir ekonomiye sahip olmayacaktınız. Çünkü Türkiye'nin müthiş ekonomik potansiyelini kullanıyor olacaktınız. siz 'hayır' dediniz, seçimi siz yaptınız, biz değil'' dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder